maanantai 10. lokakuuta 2011

Roope Ankan arkiviholliset

Roope Ankalla riittää vihollisia Aku Ankka lehden sivuilla. Eikä ihme kun omista monta hypermultiziljoonaa rahaa Ankkalinnassa ja ollen näin maailman rikkain ankka ja henkilö maailmassa. Monesti Roope onkin mittaillut omaisuuttaa milloin Kulta-into Piin kuin Maharadzan kanssa ja aina Roope on vetänyt pidemmän korren rahojensa kanssa, jotka hän on hankkinut kovalla työllä ja ankaralla säätämisellä. Roope Ankka ei varmaan ole koskaan heittänyt yhtään rahaa mihinkään turhaan sijoitukseen tai ostanut muutenkaan mitään turhaa.

Akun lehtien sivuilta varmaan yleisin vihollinen joka kärkkyy roopen rahoja on varmasti Karhukopla, jotka Carl Barks loi jo 1952 vuonna roopen kiusaksi. Sittemmin Don Rosa on myös käsitellyt Karhukoplan ja Roopen alkuvaiheita esimerkiksi Roopen elämänkerta kirjasarjassaan. Sarjakuvissa karhukoplan konnat ovat aina tehty melkoisen hölmöiksi ja Roope yleensä saakin vivutettua heitä suhteellisen helposti. Myös onni ei näytä olevan karhukoplan puolella, kun jo varmalta näyttänyt pakomatka Ankan rahojen kanssa pysähtyy ties mihin esteisiin lehden sivuilla.

Karhukoplan apuna on varmaan ainoa järkevä ja ovela karhuvaari, joka yleensä joutuu pettymään jälkeläistensä vähäiseen älynjuoksuun kun konnat epäonnistuvat kerta toisensa jälkeen viekkaan Roopen jallittamisessa. Ankka lehdissä karhukopla on esiintynyt Carl Barksin luomisen jälkeen monen muunkin piirtäjän piirtämänä ja niistä on tullut Roope Ankan rahojen arkivihollinen vielä tähän päiväänkin asti lehden sivuilla.

Ei kommentteja: